Een evaluatiegesprek voorbereiden: Hoe begin ik daaraan?

Door coach Peggy Janssens

In de maanden december en januari staan onze agenda’s behoorlijk vol met coachingsgesprekken met als thema: “hulp ik heb een evaluatiegesprek!” of ” al jaren komt er niets gevolg of resultaat uit zo een evaluatiegesprek en dit jaar wil ik het anders aanpakken” of ” de maat is vol ik word maar niet gehoord!”  Mooi zo, voorbereiding is alles, want het is inderdaad geen ‘losse babbel’.

Losse babbel

Vergis u niet tijdens dergelijke evaluatiegesprekken maak of kraak je jouw imago en carrière.  Wees voorbereid voor zo een gesprek en steek er structuur in.  Er zijn een aantal zaken die van belang zijn; kent de persoon jou die je gaat evalueren?  Wat is jouw doel of wat wil jij als resultaat uit het gesprek halen?  Welke boodschap wil je zeker duidelijk overbrengen aan de andere persoon?

Dit zijn nog maar een paar zaken die je duidelijk op voorhand moet ‘uitvissen’.  Want hoe wil je dat de boodschap helder overkomt als je zelf niet weet wat je wil bereiken?

Voorbereiding is alles

Ik merk dat vele medewerkers niet de gewoonte hebben om er diep over na te denken.  Een neutrale carrière coach kan je hierbij helpen.  De eerste stap die we zetten is het doel helder krijgen.  In maximum twee zinnen moet de boodschap helder zijn voor eenieder.  Het liefst zo geformuleerd dat een leek in het vak je begrijpt.

Het grotere geheel

Eens jouw doel duidelijk is kijk dan ook naar “het grotere geheel”.  Daarmee bedoel ik; is het realistisch wat je vraagt?  Wat verwacht je van de werkgever of de manager?  Het draait niet enkel om jou, maar je werkt in een team en bent een stukje van het grotere geheel.  Als je een stukje puzzel laat doorgroeien, heeft dat gevolgen voor de rest van de organisatie.

Wonderen

Verwacht geen wonderen en ‘de rode loper’ eens je jouw doelen, verwachtingen, enz… geformuleerd hebt.  Mogelijks komt er ook weerstand en afkeuring van de andere kant van de tafel.  Blijf rustig en zie elkaar als collega en niet als vijand.  Wees ook hierop voorbereid.

Wees concreet

Zorg dat je gesprek op papier of laptop is voorbereid en neem het mee.  Op die manier kan je de drieluik structuur toepassen … Inleiding waarin je kernachtig je doel van het gesprek formuleert.  Het midden waarin je jouw verhaal opbouw geeft zonder al teveel oude koeien en voorbeelden uit de gracht te halen.  Wees concreet, kort en bondig en focus op jezelf.  En tot slot durf afsluiten.

Durf afsluiten

Vat nog even samen wat jij ervan onthouden hebt en spreek onmiddellijk af om een vervolg afspraak te maken.  Waarom?  Omdat je anders geen gevolg krijgt op de actiepunten of antwoord.  Dat laatste geeft frustratie.  En op het ogenblik dat je merkt dat je op de lange baan geschoven wordt, is het zeker tijd om kort op de bal te spelen.

Lijkt het jou toch complexer dan het is en kan je een neutrale coach gebruiken?


✅Maak dan een online en gratis kennismakingsgesprek! Kijk hier in ONZE AGENDA