Het grootste misverstand over Loopbaancoaching

Kiezen voor loopbaancoaching is het begin van een nieuw avontuur. En net als bij elk avontuur, vraagt het wel enige moed om deze stap te zetten. Helaas doen er over loopbaanbegeleiding ook een aantal misverstanden de ronde. En dat is spijtig, want voor sommigen kunnen dit enorme drempels vormen, terwijl het helemaal niet klopt.

👉#Misverstand 1: Loopbaancoaching heeft als doel van job veranderen

Absoluut niet! 😱 Enkel van werkomgeving veranderen, zonder te weten waar het schoentje wringt, heeft geen enkele zin.  Eerst en vooral moeten we gaan ontdekken waar je tegenaan loopt.  Dat kan één enkel iets zijn, maar kan evengoed een cluster van oorzaken hebben.

👉#Misverstand 2: Loopbaancoaching is enkel een laatste redmiddel
Nog zo’n leuke: mensen denken vaak dat ze pas recht hebben op loopbaanbegeleiding als het 5 voor 12 is. Niets is minder waar! Wacht alsjeblieft niet tot het water je aan de lippen staat. Uiteraard helpen we je ook dan verder, maar de af te leggen weg is dan een stuk langer. Ik vergelijk loopbaancoaching vaak met het onderhoud van je wagen of een bezoek aan de tandarts: een moment om even te checken of alles goed zit en bij te sturen waar het dreigt mis te gaan.

👉#Misverstand 3: Eens overprikkelt, altijd overprikkelt
Ik ben er het levende bewijs  van dat eens je de tijd neemt om alle je valkuilen in kaart te brengen met uiteraard de oplossingen, kan je wel evenwichtig je job uitoefenen.  Nu 15 jaar na mijn burn-out durf ik zeggen dat ik succesvol ben in wat ik onderneem in mijn drie bedrijven.  ik heb geleerd om op tijd aan de alarmbel te trekken, te communiceren en tijd te nemen om mijn batterij op te laden.  Het belangrijkste is dat je in je talent werkt en een duidelijk beeld hebt op wat je wil bereiken(je missie), de rest komt van zelf.

👉#Misverstand 4: Voor overprikkelde of hoogsensitieve mensen bestaan geen jobs
Ook dit klopt niet… Iedereen is uniek, ook jij.  Ik leer je denken in mogelijkheden, wat kan wel en wat past er wel bij jou.  je talentenkaart, je drijfveren, je waarden, je doel(en) opsommen doen we samen.   Op het einde van de 4 sessies heb je een helder beeld van wat de mogelijkheden zijn, met een concreet actieplan.  Het doet ook mij deugt om iedere keer te zien hoe mensen opnieuw openboeien en hun vleugels terug durven uitslaan 😉