Ken jij je talenten?

Door coach Peggy Janssens

Of denk je dat jij de enige bent die geen uitgesproken aangeboren talenten hebt?  Vergeet het maar … de reden waarom je ze niet kunt benoemen is omdat ze voor jou vanzelf gaan! Het geeft een flinke boost als je jouw talenten kan benoemen.

Welke job past bij welk talent?

Om te weten welke job bij je past, is het essentieel om je talenten te kennen: datgene waar je goed in bent of waar je een natuurlijke aanleg voor hebt. Wie z’n talenten optimaal gebruikt, krijgt enorm veel energie en voldoening.  Toch kennen slechts weinig mensen al hun talenten. De meesten kennen er 1 of 2, maar iedereen heeft er minstens 8.

Daarom nemen we bij loopbaancoaching ruim de tijd om deze goed in kaart te brengen, en dat doen we in 3 stappen.

STAP 1: talenten benoemen

We starten met het BENOEMEN van minstens 8 belangrijke TALENTEN. Dit zijn zaken je je nu al doet, die eigenlijk vanzelf gaan en die je bovendien ENERGIE geven. Door dit samen te verkennen krijgen we hier een goed zicht op. En hier komen soms verrassende zaken uit. Dingen die je nooit van jezelf hebt beseft, die je altijd vanzelfsprekend hebt gevonden, maar die heel waardevol zijn.

STAP 2: Ideale werkomgeving bepalen

Nu gaan we onderzoeken in welke CONTEXT OF IDEALE WERKOMGEVING je talenten het beste tot hun recht komen. Via deze oefening ontdek je welke talenten je op je werk kan inzetten en welke niet. Welke je misschien liever wat meer zou willen inzetten, en welke misschien wat minder.

STAP 3: Hoe blijf je in je talent?

Wanneer je in stress-modus komt, ga je overdrijven in je talent. In deze stap geef ik je enkele ‘overdrive vaardigheden‘ om je talent nog verder te ontwikkelen zodat je er nog meer kan uithalen.
Wie in z’n talenten staat, krijgt heel veel energie en voldoening. Daarom is dit zo’n belangrijke oefening!

Maatwerk

Zoals je ziet het lijstje van de 10 thema’s zijn de meest voorkomende, maar loopbaan coaching blijft maatwerk.  Een goed intakegesprek laat de coachée en de coach toe om tot de kern van de zaak te gaan en het doel te bepalen. Bij United Talent hebben we geen standaard procedure of oefeningen waar iedereen doorgaat.  Wij vinden dat iedereen UNIEK is 😉

Lijkt het jou interessant om jouw talenten, ideale functie, ideale sector, ideale leidinggevende, en zo verder in kaart te brengen?

✅Maak dan een online en gratis kennismakingsgesprek! Kijk hier in onze agenda