Kun je een burn-out voorkomen?

Door coach Peggy Janssens

“Zo weet je of je afstevent op een burn-out”

“De 10 alarm-signalen voor een burn-out” of “Zo weet je of je afstevent op een burn-out”: tegenwoordig lees je heel wat artikels van deze strekking. Logisch, want burn-out begint epidemische proporties aan te nemen. Steeds meer mensen krijgen er mee te maken en het vormt een van de belangrijkste oorzaken van langdurig ziekteverzuim.

Bij iedereen anders

Zelf ben ik echter niet zo’n fan van die waarschuwingslijstjes of check-lists met symptomen. Ja, er zijn een aantal tekenen waaraan je een naderende burn-out kunt herkennen, maar het is enorm verschillend bij iedereen. Het is best mogelijk dat je de volledige check-list aanvinkt maar gewoon een mindere periode hebt waar je vanzelf weer uit klautert. Omgekeerd kan het zijn dat je slechts enkele symptomen hebt, maar toch al over het randje zit. Vaak begint het bij 1 symptoom, en breidt het zich daarna ook op andere vlakken uit.

Voorkomen is beter dan genezen

Ik heb al heel wat mensen met een burn-out begeleid, en mijn belangrijkste advies is: voel je je professioneel niet lekker in je vel, blijf er dan niet mee zitten en laat het vooral niet escaleren. Wacht dus niet tot je een of meer symptomen van een burn-out vertoont, want eens je zover bent, is het veel moeilijker om te herstellen.

Voel je je ongelukkig in je job? Zit je work-life balance niet goed? Heb je moeite met je leidinggevende? Verloopt de samenwerking met collega’s stroef? Of zit er iets anders “scheef” waarvan je voelt dat het aan je knaagt, energie vreet en je uit je slaap houdt, ook al kun je het zelf niet benoemen? Negeer dit niet, want het kan de aanleiding vormen -meestal in combinatie met andere factoren- tot een beginnende burn-out.

Zo helpt loopbaanbegeleiding

Mijn advies is om je dan te laten begeleiden door een coach via loopbaanbegeleiding. Als coach bied ik je inzichten én tools die ervoor zorgen dat je professioneel terug goed in je vel geraakt. Ook leer je beter omgaan met stress en de uitdagingen van je dagelijkse werksituatie. Je hoeft dus niet noodzakelijk van job te veranderen, maar het kan natuurlijk wel een piste zijn. Ook in dat geval zal ik je intensief begeleiden en onderzoeken we samen wat voor jou de ideale job, werkgever en sector is.

Wat je situatie, wens of verwachting ook is: via loopbaanbegeleiding neem je het stuur zelf weer in handen en krijg je opnieuw grip op de situatie. Bovendien sta je er niet alleen voor, want als coach blijf ik je ook na de sessies opvolgen.

Twijfel je of loopbaanbegeleiding iets voor jou is? Via een vrijblijvend gratis intake-gesprek geef ik je alle informatie. Daarna beslis je gewoon zelf of je start of niet.