Waarom je best in december nog loopbaancheques bestelt

Door coach Peggy Janssens

Nieuwe regeling vanaf 2020

Overweeg je om te starten met loopbaanbegeleiding? Bestel dan zeker je loopbaancheques van de VDAB nog voor eind december 2019.

Vanaf januari zijn er namelijk 2 belangrijke wijzigingen:

1) Om recht te hebben op loopbaancheques moet je minstens 7 jaar aan het werk zijn.
2) In plaats van 8 uur heb je via de 2 cheques nog recht op 7 uur begeleiding in totaal. De eerste loopbaancheque dekt de eerste 4 uur, de 2de cheque dekt slechts 3 uur.

Wat blijft hetzelfde na 1 januari 2020?

De prijs van de loopbaancheques blijft dezelfde: €40 euro voor de 1ste cheque (voor 4 uur), en €40 voor de 2de cheque (voor 3 uur).
Loopbaancheques bestellen kan nog steeds via de website van de VDAB.

Waarom voor 31 december 2019 bestellen?

Indien je nog dit jaar je cheques bestelt, heb je recht op 8 uur loopbaanbegeleiding in plaats van 7 voor de prijs van €80 (indien je gebruik maakt van je 2 cheques). Bovendien volstaat 1 jaar werkervaring (of 9 maanden binnen een termijn van 2 jaar in geval van tijdelijke contracten). Opgelet: je cheques blijven 3 maanden geldig, dus maak wel op tijd een afspraak met je coach.

Nog vragen?

Wil je graag een vrijblijvend en gratis gesprek om te kijken of loopbaanbegeleiding iets voor jou is? Tijdens een kennismakingsgesprek geef ik je alle informatie. Daarna beslis je gewoon zelf of je start of niet.