Wat is je DNA?

Een van de eerste stappen die we zetten in loopbaanbegeleiding is het bepalen van je DNA. Geen zorgen, hier komt geen medische test aan te pas. Met DNA bedoelen we je persoonlijkheid. Datgene wat jou ‘jou’ maakt.

Net als je vingerafdruk is je DNA uniek.

Dat betekent ook dat elk coachingtraject uniek is. We volgen wel een aantal vaste stappen, maar de invulling én de uitkomst ervan is bij iedereen anders.

Om te ontdekken wat je DNA is, volgen we 3 stappen.

Stap 1: Je persoonlijke DNA
We starten met een aantal vragen, zoals:

  • Wat zijn je drijfveren? Waar krijg je energie van?
  • Wat zijn je basisangsten die maken dat je vlucht of vecht?
  • Welk werk- en stressmasker zet je op om te overleven?

Je zal merken dat deze antwoorden een waardevol inzicht bieden in wie je bent en hoe je functioneert. Voor veel mensen is dit enorm verhelderend.

Stap 2: Je ideale functie-DNA
Samen gaan we op zoek naar de functie die het beste past bij jouw DNA. Nu zal je begrijpen waarom je je in bepaalde functies niet op je plaats voelde. En waarom je in een andere rol net weer energie krijgt. Ook dit is zo’n moment waarop voor veel mensen de puzzelstukjes in elkaar vallen.

Stap 3: Je ideale bedrijfs-DNA
Vervolgens gaan we kijken bij welk type bedrijven jouw DNA past. En bij welke niet… Dit is enorm handig als je gaat solliciteren.

Eens we de drie stappen hebben doorlopen, krijg je niet alleen inzicht in wat er goed of fout liep in het verleden maar meteen ook een stevig handvat voor de toekomst. En nu kunnen we op zoek gaan naar je talenten. Daarover meer in een volgende blogpost.

Benieuwd of loopbaancoaching iets voor jou is? Contacteer ons voor een gratis kennismakingsgesprek, en je ontdekt het meteen.