Welke thema’s komen het meeste voor bij loopbaancoaching?

Door coach Peggy Janssens

Dit is het resultaat van meer dan 2000 uren💜 loopbaancoaching bij onze coaches!

We hebben een TOP-10 gemaakt met 3 KOPLOPERS:

1. Talenten in kaart brengen 🤸‍♂️
2. Carrière swith ✨
3. Promotie maken🏹 en direct nek aan nek volgt werk/privé balans!

Ik heb geen talent

Dat is vaak openingszin bij meer dan de helft van de coachées aan het begin van een loopbaancoaching.   Iedereen blinkt wel uit in iets en ik heb zo precies niets waar ik mij kan onderscheiden van de rest.  Ik begrijp hun opmerking wel, want ik had dat voor ik de talenten test ontdekte!  Maar eens de oefening achter de rug komen ze tot de conclusie dat ze minstens 6 tot 12 of meer talenten hebben.  En neen hoor geen vaardigheden die zijn aangeleerd door ervaring of de jaren heen.  Puur aangeboren TALENTEN!

Ik kom niet om van job te veranderen

Het taboe of de verkeerde gedachte die nog steeds leeft bij meer dan de helft van de werknemers als je over loopbaancoaching praat is: moet ik dan van job veranderen?  Want ik weet niet of het aan de job ligt, of de baas, of de sector, … dat ik mij niet meer zo gelukkig voel in mijn job.  Wel laat me je geruststellen: loopbaancoaching is heel ruim en is afhankelijk van jouw DOEL.  Dat was ook hetgeen we met deze poll wilden aantonen.

Promotie maken: hoe doe je dat?

Iedereen heeft de mond vol van doorgroeien, evolueren en “hogerop geraken”.  Maar hoe doe je dat dan? Heeft er iemand jou dat al eens uitgelegd hoe je dat kan aanpakken?  Wat je daarvoor nodig hebt? Laat staan een plan van aanpak en je voorbereiden er op?  Een loopbaancoach helpt structuur te brengen in je gedachten en je doel concreet te maken.  En iedere keer als ik deze gesprekken heb met een coachée staan ze met “hun mond open te kijken”… en plots komt er meer zelfvertrouwen en het geloof dat promotie binnen handbereik kan liggen, als je het maar op de juiste manier aanpakt en communiceert.

Work-life balance blijft

Diegene die dachten dat door veel meer thuiswerk (wat je in Corona hebt mogen proeven en goedbevinden)dé oplossing zou zijn voor een betere work-life balance, is eraan voor de gedachte.  We zijn nu, samen met onze andere coaches, online training aan het geven met als thema: ‘ Hoe mijn work-life balance bewaken in tijden van thuiswerk(lees Corona)”.  Dus ‘ hot item’!  Hier geven we tips/trics, maar evengoed mindset oefeningen om opnieuw een “nieuw evenwicht” of “nieuwe comfortzone” te vinden.

Maatwerk

Zoals je ziet het lijstje van de 10 thema’s zijn de meest voorkomende, maar loopbaan coaching blijft maatwerk.  Een goed intakegesprek laat de coachée en de coach toe om tot de kern van de zaak te gaan en het doel te bepalen. Bij United Talent hebben we geen standaard procedure of oefeningen waar iedereen doorgaat.  Wij vinden dat iedereen UNIEK is 😉

Lijkt het jou toch complexer dan het is en kan je een neutrale coach gebruiken?

✅Maak dan een online en gratis kennismakingsgesprek! Kijk hier in onze agenda